Nytt "blodplåster" läker svåra fotsår

En matsked blod från patienten är allt som behövs. Från det kan man tillverka ett "plåster" som kan användas vid behandling av svåra fotsår. Hör Magnus Löndahl berätta om forskningens om lett fram till den nya behandlingen och hur det funkar.

Magnus Löndahl: Nytt "blodplåster" läker svåra fotsår

Föreläsning av Magnus Löndahl, docent Lunds universitet och överläkare vid Skånes universitetssjukhus.

Inspelningen är gjord i april 2019 under en diabeteskväll arrangerad av Lunds universitets Diabetescentrum i samarbete med Diabetesföreningen Sydvästra Skåne och Patientforum Skånes universitetssjukhus.